התייעלות אנרגטית

התייעלות אנרגטית היא אחת המטרות המרכזיות ביותר של התעשייה העולמית בעידן המודרני. כיום ניתן לבצע מגוון פרויקטים טכנולוגיים, הן בשוק הפרטי והן בענף התעשייתי, על מנת לחסוך בעלויות החשמל וכך לצמצם את זיהום האקלים על ידי הפחתת גזי חממה.

המדינה, אשר קבעה רף של צמצום צריכת האנרגיה עד שנת 2030 בשיעור של לפחות 17 אחוזים בהתאם להסכמי פריז בינלאומיים, מייעדת מגוון תמריצים לחברות מסחר, מפעלים, אגודות חקלאיות, מוסדות אקדמיים וארגונים ציבוריים, על מנת לגרום להם לבצע התאמות רוחביות הן ברמה הטכנית והן ברמה ארגונית שיובילו לשיפור הפונקציונליות ביישום אנרגטי.

התייעלות אנרגטית

בשוק הפרטי ההתייעלות האנרגטית מתבצעת במגוון רמות שונות – מההתנהלות הפרטנית של האזרח ביחסו אל חסכון באנרגיה בהתקנה של מערכות סולאריות ועד לניהול בית על בסיס אקולוגי, ידידותי לסביבה, תוך מודעות למנגנונים טכנולוגיים מודרניים אשר מונעים בזבוז האנרגיה כמו תכנון חשמל לבית חכם.

התייעלות אנרגטית במגזר תעשייתי, הציבורי והמסחרי

ההתייעלות התעשייתית מתבססת על החלפת מערכות טכנולוגיות ישנות ובזבזניות מבחינה אנרגטית בממשקים חדשניים חסכוניים במגוון תחומים, ביניהם מיזוג אוויר, מכשור מקצועי ותאורה. על כך, תאגידים מקומיים כבר מיישמים את ההנחיות בתחום חסכון האנרגיה באמצעות התקנת גופי תאורת לד לתאורה פנימית וחיצונית, הגורמים לחסכון אנרגטי בשיעור של כ-70%, שעונים אוטומטיים לניהול צריכת החשמל, משאבות חום עם דרישות אנרגטיות נמוכות ועוד.

התייעלות אנרגטית מצריכה משאבים כלכליים מידיים ולכן כל פרויקט התייעלות מהווה למעשה השקעה לטווח ארוך, כאשר החזר ההשקעה העתידי יתבסס על צמצום העלויות בחשמל. החיסכון האנרגטי הוא תוצאה של ניתוח של פעילות הארגון, החברה או המפעל. תובנות הניתוח מבוססות על כלים אנליטיים או מערכות BI חכמות. פרויקט התייעלות אנרגטית נבנה בהתאם לתכנית יסודית ומקצועית, בה מוגדרים כל השלבים של התכנון – מביצוע סקר ואפיון, דרך מציאת הפתרון האופטימלי בהתאם לצרכים ודרישות הגוף המתייעל ועד לביצוע ההתקנה של המערכות החדשות.

חסכון בחשמל

התייעלות אנרגטית במגזר הפרטי – תחום הבנייה

חסכון אנרגטי הינו הבסיס ההכרחי להתנהלות אקולוגית נכונה בעידן המודרני. על כך, היום מקובל ליישם פרויקטים בתחום חסכון אנרגטי מיועדים לא רק למבנים ציבוריים אל גם לבתים פרטיים. התייעלות בבנייה ובניהול המבנים עשויה להוביל לחסכון של כ-40% בצריכת החשמל.

עיקר ההתייעלות הינו תכנון אדריכלי נכון המבוסס על חסכון בעלויות. פרויקט התייעלות אנרגטית יכלול בתוכו טיפול במערכות הבאות: קירות המבנה, תאורה, מערכת מיזוג אוויר, אוטומטיזציה של כיבוי ראשי של מכשירי חשמל, ממשקים למדידת צריכת החשמל היומית ועוד.

הקווים הכלליים לביצוע התייעלות יכללו:

  • הסרת מערכות תאורה ישנות והתקנת נורות תאורה עם נצילות אנרגטית גבוהה, כגון לד או T5.
  • שדרוג מערכות מיזוג האוויר באמצעות התקנות ממשקים המאפשרים שליטה על הוצאת האנרגיה, כגון חיישני נוכחות.
  • התקנת ממשקים לשליטה על צריכת האנרגיה של מכשירים חשמליים, כגון מערכות מרכזיות לכיבוי מכשירים חשמליים במטבח וברחבי החללים, הנמצאים בסטטוס המתנה (תוך כדי שהם משתמשים בחשמל ללא צורך ובלי ידיעת הבעלים)
  • בידוד של קירות המבנה על ידי הוספת מעטפת חיצונית המונעת היווצרות "גשרי קור". מבנה מבודד זקוק לפחות אנרגיה הן לקירור בקיץ והן לחימום בחורף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים